3 pakker store tarteletter
1 hel kylling
3 pastinakker
3 gulerødder
1 løg
2 dåser hvide aspargessnitter
Valgfri:
1 fed hvidløg
Laurbærblade
Til saucen:
135g smør
7-8 spsk mel (med top)
2½ dl piskefløde
Lagen fra de 2 dåser asparges
1. Put kyllingen i en høj/stor gryde og dæk den med vand
2. Skær løget i 8 stykker og hvidløgsfeddet i 2
3. Tilsæt salt, peber, hele grøntsager, løg, hvidløg og laurbærblade
4. Lad det småkoge i en times tid
5. Tag kyllingen op og lad den køle af
6. Tag pastinakker og gulerødder op af gryden
7. Lad gryden koge videre, det skal reduceres til ca. det halve (fra 5-6 liter til ca. 2½ liter)
8. Skær pastinakker og gulerødder i små tern
9. Pluk kødet af kyllingen - skrog, fedt, skind, ben, brusk og andre rester fra kyllingen puttes op i gryden så det koger med
10. Når det er reduceret til ca. 2½ liter tages gryden af
11. Si kylingefond fra
12. Smelt smørret i en stor gryde
13. Tilsæt mel og rør rundt, vi skal lave en hvid, opbagt sauce
14. Tilsæt kyllingefond og rør det til en tyk sauce
15. Smag til med aspargeslagen - brugt evt. noget hønsebouillon hvis ikke det smager nok af kylling
16. Tilsæt pastinakker og gulerødder i tern og de hvide aspargessnitter og rør det sammen
17. Lun tarteletter og fyld dem
Rester kan passende fryses i portionsposer.