Tarteletter / Høns i asparges

Ingredienser

3 pakker store tarteletter

1 hel kylling

3 pastinakker

3 gulerødder

1 løg

2 dåser hvide aspargessnitter

Valgfri:

1 fed hvidløg

Laurbærblade


Til saucen:

135g smør

7-8 spsk mel (med top)

2½ dl piskefløde

Lagen fra de 2 dåser asparges

Opskrift

1. Put kyllingen i en høj/stor gryde og dæk den med vand

2. Skær løget i 8 stykker og hvidløgsfeddet i 2

3. Tilsæt salt, peber, hele grøntsager, løg, hvidløg og laurbærblade

4. Lad det småkoge i en times tid

5. Tag kyllingen op og lad den køle af


6. Tag pastinakker og gulerødder op af gryden

7. Lad gryden koge videre, det skal reduceres til ca. det halve (fra 5-6 liter til ca. 2½ liter)

8. Skær pastinakker og gulerødder i små tern

9. Pluk kødet af kyllingen - skrog, fedt, skind, ben, brusk og andre rester fra kyllingen puttes op i gryden så det koger med


10. Når det er reduceret til ca. 2½ liter tages gryden af

11. Si kylingefond fra

12. Smelt smørret i en stor gryde

13. Tilsæt mel og rør rundt, vi skal lave en hvid, opbagt sauce

14. Tilsæt kyllingefond og rør det til en tyk sauce

15. Smag til med aspargeslagen - brugt evt. noget hønsebouillon hvis ikke det smager nok af kylling

16. Tilsæt pastinakker og gulerødder i tern og de hvide aspargessnitter og rør det sammen

17. Lun tarteletter og fyld dem


Rester kan passende fryses i portionsposer.



Visninger: 715
Kategorier
Flere opskrifter fra