
Tarteletter (Høns i asparges)
Ingredienser
3 pakker store tarteletter1 hel kylling
3 pastinakker
3 gulerødder
1 løg
2 dåser hvide aspargessnitter
Til saucen:
135g smør
7-8 spsk mel (med top)
2½ dl piskefløde
Lagen fra de 2 dåser asparges
Fremgangsmåde
Put kyllingen i en høj/stor gryde og dæk den med vandSkær løget i 8 stykker og hvidløgsfeddet i 2
Tilsæt salt, peber, hele grøntsager, løg, hvidløg og laurbærblade
Lad det småkoge i en times tid
Tag kyllingen op og lad den køle af
Tag pastinakker og gulerødder op af gryden
Lad gryden koge videre, det skal reduceres til ca. det halve (fra 5-6 liter til ca. 2½ liter)
Skær pastinakker og gulerødder i små tern
Pluk kødet af kyllingen - skrog, fedt, skind, ben, brusk og andre rester fra kyllingen puttes op i gryden så det koger med
Når det er reduceret til ca. 2½ liter tages gryden af
Si kylingefond fra
Smelt smørret i en stor gryde
Tilsæt mel og rør rundt, vi skal lave en hvid, opbagt sauce
Tilsæt kyllingefond og rør det til en tyk sauce
Smag til med aspargeslagen - brugt evt. noget hønsebouillon hvis ikke det smager nok af kylling
Tilsæt pastinakker og gulerødder i tern og de hvide aspargessnitter og rør det sammen
Lun tarteletter og fyld dem
Rester kan passende fryses i portionsposer.