
Pizzadej
Luftig pizzabund der hæver i kanten men forbliver tynd under fyldet
Ingredienser
500g Tipo 00 mel2,75 dl lunken vand
1 spsk olivenolie
1 spsk bageemzym (hvis du har)
10 gram gær
10 gram salt
Fremgangsmåde
Ingredienserne er nok til 3 pizzabundeOpløs gæret i det lunkne vand
Put olivenolie, mel og bageenzym (hvis du har) i
Ælt det 5 minutter i en køkkenmaskine
Tilsæt salt
Hvis dejen behøver mere vand eller mel så tilsæt lidt
Ælt det 5 minutter mere i køkkenmaskinen
Drys lidt mel ud på bordet og ælt dejen med lidt mere mel indtil det er nemt at håndtere med hænderne
Del dejen op i 260-270 grams stykker
Læg dem på køl minimum et par timer før brug i en lukket beholder smurt med lidt olie
Holder sig fint i køleskabet op til 3 dage - ellers frys dem ned, men vær opmærksom på at de nok ikke hæver lige så godt i ovnen